Sıcak havaların yerini zorlu kış koşullarına bıraktığı dönemlerde araç kış bakımı hayati önem taşımaktadır.
Kış Bakımında Neler Yapılır?
Araç Kış Bakımı Nasıl Yapılır?
Kışlık Bakımda Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Araç kışlık bakımı ne zaman yapılmalıdır?
Hangi Markalara Kış Bakımı Yapılmaktadır?
Kışın Araçta Neler Kontrol Edilmelidir?
Kışın araç lastikleri, farları, fren sistemi, fren hidroliği, motor yağı, filtreleri, antifrizi, silecekleri, cam suyu, klima sistemi, aküsü, ön düzeni, amortisörü, egzozu, ilk yardım ve kış arıza kiti mutlaka kontrol edilmelidir.
Antifriz Kontrolü Ne Zaman Yapılır?
Antifriz sadece sıvının donma değil kaynama noktasını da yukarı çekmektedir. Dolayısıyla kış bakımıyla sınırlı kalmayıp her mevsim antifriz kontrolü gerçekleştirilmelidir.
Akünün Kışın Donmaması İçin Ne Yapılır?
Soğuk havalarla birlikte aküyü aralıklarla çalıştırmak, araç içi sıcaklığını sağlamak ve kapalı, kısmen daha sıcak alanlara aracı park etmek bu konuda alınabilecek tedbirler olarak göze çarpmakta.
Aracın Mekanik Aksamının Donmaması İçin Ne Yapılmalıdır?
Gün içerisinde aracı birkaç saatte bir rölantide çalıştırmak, soğuk havalarda aracı daha az rüzgar alan kapalı alanlarda bulundurmak, akünün şarj ve elektrot seviyesini yüksek tutmak aracın kışın donmaması için yapılacaklar arasındadır.
Katalizör arızası, katalizörün düzgün çalışmadığı ve egzoz gazlarını yeterince temizleyemediği durumdur. Bu durum, çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilir.
Baskı balata arızası aracın sürüş konforunu etkileyen, fren pedalının daha yumuşak yada daha sert olması ile kendini gösterir.
Araçlarda elektrik enerjisini depolayıp ilgili parçalara ulaştırmakla sorumlu akünün araç marş motorunun çalışmasında da önemli bir rolü vardır. Motorlu taşıtlarda bu denli kritik görevleri olan akünün ömrünü atılacak birkaç adımla uzatmak mümkün.
ABS beyni tamiri, aracın fren sistemindeki kritik bir bileşen olan ABS kontrol ünitesinin arızalarını giderme işlemidir. Bu tamir süreci, öncelikle detaylı bir teşhisle arızanın kaynağının belirlenmesiyle başlar. Gerekli durumlarda yazılım güncellemesi veya hasarlı bileşenlerin değiştirilmesi yoluyla sistem eski performansına kavuşturulur. Bu sayede, frenleme güvenliği ve aracın kontrolü yeniden sağlanır.